De meest gestelde vragen

Het is begrijpelijk als u vragen heeft over uw auto of over onze airco diensten. Hieronder behandelen wij daarom de meest gestelde vragen van onze klanten. Heeft u een (snelle) vraag? Dan staat het antwoord op uw vraag hier wellicht al tussen. Staat het antwoord op uw vraag niet tussen de meest gestelde vragen? Neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice, we staan u graag te woord.

R1234yf is ontwikkeld om R134a te vervangen als koelmiddel omdat het minder schadelijk is voor het milieu. De koelmiddelen hebben verschillende eigenschappen die hen verschillend maken. R134a is een minder efficiënt koelmiddel dan R1234yf, heeft een lager koelvermogen en heeft lagere thermische prestaties bij hoge druk. R1234yf werkt bij lage druk, veroorzaakt veel minder schade aan de Ozonlaag en kan bijwijlen efficiënter zijn dan R134a.

De tarieven voor het bijvullen van R134a-airconditioners variëren van €59,- tot €85,-. Om de meest actuele prijs te zien, bezoekt u onze prijslijst.

De tarieven voor het bijvullen van R1234YF gas variëren van €120,- tot €160,-. Om de meest actuele prijs te zien, bezoekt u onze prijslijst.

90% van de auto’s die ouder zijn dan 2015 maken nog gebruik van het R134A gas, maar er zijn bepaalde Citroën en Peugeot modellen al vanaf 2013 die al de R1234YF systeem gebruiken. Vanaf 2015 zijn bijna alle auto’s uitgerust met het nieuwe R1234YF gasinstallatie.

In de meeste gevallen bevindt zich onder de motorkap een sticker met het type gas systeem, die je kunt herkennen aan de afbeelding van een sneeuwvlok.

Als er een lekkage in het aircosysteem van u auto zit, zal er een diagnose gesteld worden. Als dit ter plekke mogelijk is, wordt er direct een offerte opgesteld. In andere gevallen zal er een vervolgafspraak gemaakt worden om de diagnose te stellen & de airco te repareren

Mocht de airco-compressor niet aanslaan , dan zal ter plaatse geprobeerd worden een diagnose te stellen. Indien dat niet mogelijk is, dan zal er een afspraak gemaakt worden voor een vervolgonderzoek en/of auto airco reparatie.

Als uw airco systeem het na het bijvullen van de airco nog steeds niet doet, word het systeem dan leeggehaald en betaalt u alleen de €30,- diagnose kosten in plaats van de All in Beurt van €59,- als de diagnose ter plekke mogelijk is. is dat niet mogelijk betaald u niets!

Een All in airco beurt van een airco duurt gemiddeld 30 minuten, maar het kan ook wel eens 10 minuten langer duren. Dus klaar terwijl u wacht .

Om problemen zoals een kapotte of versleten airco compressor of een lekkage in de airco te voorkomen, dient de airco van uw auto elke 2 jaar te worden onderhouden en bijgevuld, ongeacht of de airco nog werkt. Als u niet weet wanneer de airco voor het laatst is onderhouden omdat u de auto nog niet lang in bezit heeft, raden we aan om deze toch te laten onderhouden , Op deze manier kunt u onverwachte hoge kosten voorkomen.

Algemene vragen

Onze openingstijden zijn:
maandag: 09:00–18:00
dinsdag: 09:00–18:00
woensdag: 09:00–18:00
donderdag: 09:00–18:00
vrijdag: 09:00–18:00
zaterdag: 09:00–15:00
zondag: Gesloten

U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door ons te bellen, of langs te komen op onze locatie. Voor meer informatie over contact, bezoek onze contactpagina.

U kunt gemakkelijk een afspraak maken via onze afspraken pagina. U kunt ons ook altijd bellen.

Wij zijn gevestigd aan de Blankenburgstraat 145 in Rotterdam. Maak een afspraak of kom langs.

Wij bieden verschillende airco diensten aan. Hierbij te denken aan: Airco check, Airco bijvullen, Airco reparatie, Airco reinigen. Maar ook voor geurbehandelingen zoals: Airco geurbehandeling en Ozon behandeling

Boek direct een afspraak