AIRCO REINIGEN

RIJ WEG MET EEN SCHOON AIRCO SYSTEEM

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Airco reinigen: voorkom verkoudheid en allergische reacties

Als eigenaar van een auto, wil je dat jouw airconditioning optimaal werkt. Het reinigen van de airco is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto, maar wordt vaak over het hoofd gezien. Maar wist je dat een airco die niet goed onderhouden wordt, een bron kan zijn van bacteriën, schimmels en nare geurtjes? Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals verkoudheid en allergische reacties. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen, zoals het reinigen van de airco en het regelmatig laten uitvoeren van een airco servicebeurt.

Wil je geen last hebben van vieze geurtjes of een slechte luchtkwaliteit in je auto? Laat je airco reinigen bij Airco2go in Rotterdam en geef je airco een opfrisser. Maak direct een afspraak!

Waarom is het belangrijk om de airco te reinigen?

Wanneer de airco in de auto gebruikt wordt, stroomt er lucht door de leidingen en het interieurfilter. Dit kan leiden tot condensvorming en vochtige plekken, wat een ideale omgeving creëert voor bacteriën en schimmels om te groeien.
Deze micro-organismen kunnen nare geurtjes veroorzaken en ook leiden tot gezondheidsproblemen zoals verkoudheid, allergische reacties, keelpijn en zelfs geïrriteerde luchtwegen. Tijdig je airconditioning reinigen is daarom niet alleen van belang voor je auto, maar ook voor je gezondheid.

Het regelmatig reinigen van de airco kan helpen om deze problemen te voorkomen.
Door de leidingen en het interieurfilter schoon te maken, worden bacteriën en schimmels verwijderd en wordt de luchtkwaliteit verbeterd. Dit kan niet alleen leiden tot een gezonder interieur, maar ook tot een betere werking van de airco en een langere levensduur.

Hoe vaak moet de airco gereinigd worden?

Het wordt aanbevolen om de airco in de auto minstens één keer per jaar te laten reinigen en controleren. Airco2go is een gespecialiseerd bedrijf dat airco reiniging en onderhoud aanbiedt.
Naast het reinigen van de airco, bieden wij ook andere services aan zoals het airco bijvullen van koelvloeistof en het controleren van de werking van de airco.

Naast de jaarlijkse reiniging, zijn er ook enkele tekenen dat het tijd is om de airco te laten reinigen, zoals een nare geur uit de airco, verminderde koeling, of allergische reacties bij het gebruik van de airco.

Wanneer je airco laten reinigen?

  • Bij nare geurtjes zodra de airconditioning wordt gebruikt;
  • Wanneer de airconditioning niet meer koelt;
  • Bij geratel of toename van geluid.

Hoe wordt de auto airco gereinigd?

Er zijn verschillende methoden om de auto airco te reinigen, waaronder het gebruik van speciale reinigingsmiddelen en apparaten zoals ozon generatoren. Deze methoden kunnen helpen om bacteriën en schimmels te doden en nare geurtjes te verwijderen.
Een professionele reiniging van de airco kan ook helpen om eventuele problemen met de airco te detecteren en op te lossen.

Naast het reinigen van de airco, kan het vervangen van het interieurfilter ook bijdragen aan een gezonder interieur. Het interieurfilter vangt stof en pollen op die anders in de lucht zouden circuleren.
Het vervangen van het interieurfilter kan ook helpen om allergische reacties te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Laat je airco regelmatig controleren

Wij raden aan om je airco minimaal 1 keer per jaar te laten controleren. Merk je dat je airco begint te stinken of heb je last van nare geurtjes? Maak dan een afspraak en kom langs. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te adviseren en verder te helpen.

Hoeveel kost het reinigen van de airco?

De kosten van het reinigen van de airco kunnen variëren, afhankelijk het type service dat nodig is om de airco te reinigen. Over het algemeen kost een airco reiniging tussen de €50 en €100, afhankelijk van de complexiteit van de reiniging en de omvang van de auto.
Het is belangrijk om op te merken dat het investeren in een professionele airco reiniging niet alleen kan bijdragen aan een gezonder interieur en een betere werking van de airco, maar ook kan helpen om de levensduur van de airco te verlengen en onnodige reparatiekosten te voorkomen.

Tips voor het voorkomen van een vuile airco

  • Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat de airco van je auto vuil wordt. Hieronder vind je een aantal tips om de airco schoon te houden:
  • Een luchtfilter kan helpen om de lucht in je auto schoner te houden en daarmee ook de airco. Zorg er daarom voor dat je regelmatig het luchtfilter vervangt.
  • Wanneer je de motor van je auto uitzet, laat dan de airco nog even nablazen. Hiermee wordt het vocht uit het systeem geblazen en voorkom je dat er schimmel en bacteriën kunnen groeien.
  • Het regelmatig gebruiken van de airco zorgt ervoor dat deze beter blijft functioneren en voorkomt ophoping van vuil en stof in het systeem.

Airco reinigen in Rotterdam

Is het al tijd voor om de airco in jouw auto een reinigingsbeurt te geven? Maak een afspraak bij onze vestiging in Rotterdam.

Airco prijslijst

Geen verrassingen achteraf! Bekijk onze scherpe prijzen en wat er per service inbegrepen zit.

Bekijk Prijslijst

Onze Airco diensten

Hieronder een overzicht van onze auto airco diensten

Boek direct een afspraak