AIRCO REPARATIE

EEN GOED WERKENDE AIRCO

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Airco reparatie Rotterdam

Het is geen optie om zonder airco te zitten als het warm is. Heeft je auto airco problemen of werkt hij niet meer? Breng je auto langs of vraag een offerte aan om een airco reparatie uit te laten voeren. Tegen het voorjaar wil je je auto weer eens lekker koelen en blijkt de airco stuk te zijn. Juist nu je de airco zo nodig hebt, met de zomer voor de deur. Snel een airco reparatie auto laten uitvoeren? Airco2Go in Rotterdam staat voor je klaar! Een kapotte airco is trouwens niet alleen tijdens warme dagen super vervelend, ook in de winter heb je je auto airco hard nodig. Namelijk om je ramen snel van die hinderlijk waas te ontdoen zodat je weer optimaal zicht hebt.

Specialist in airco reparatie

Sinds 2011 werken wij 6 dagen in de week met auto airco’s. Daarmee kunnen wij snel achterhalen wat er defect is en hierna de airco professioneel laten repareren. Werkt je airco niet meer? Weet je al wat er stuk is aan jouw airco systeem? Vraag gerust een offerte op en krijg inzichtelijk wat het kost om de airco vakkundig te laten repareren. Als je nog niet weet wat er aan de hand is met je airco systeem, kun je langskomen in onze airco vestiging in Rotterdam. Tijdens de airco check bespreken we de mogelijkheden en weet je van te voren precies waar je aan toe bent.

Meteen langskomen en afspraak maken

Airco2Go werkt zes dagen per week met auto airco’s. We beschikken dus over heel veel ervaring en hebben veel onderdelen op voorraad. Wij werken zowel met gereviseerde als met nieuwe onderdelen. Weet je niet wat er aan de hand is met de airco auto, kom dan langs voor een airco check. Je kunt ook online een afspraak maken, zowel voor de airco check als voor een reparatie of voor preventief onderhoud. We geven tevoren uiteraard een passende offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent. Maak je een afspraak online? Stuur dan het kenteken van je auto mee!

Wanneer is een airco reparatie auto nodig

Als de airco auto kapot is, dan merk je dat hoogstwaarschijnlijk aan minder of geen koeling. Soms doet een airco helemaal niets meer, dan is het in één keer duidelijk dat de auto airco stuk is en moet worden gerepareerd.

Zo merk je dat de airco stuk is:

 • De airco koelt niet of minder goed
 • Er komen vreemde geluiden uit de airco
 • Er komen vieze geuren uit de airco
 • De airco doet helemaal niets meer

Geeft jouw airco een of meer van deze klachten? Maak dan online een afspraak via het contactformulier of kom bij ons langs in Rotterdam.

Airco check laten uitvoeren

Wil je eerst precies weten wat er aan de hand is met je airco, of wil je gewoon zeker weten dat alles nog prima werkt? Kies dan voor de airco check. Zo ga je met een veilig gevoel op vakantie.

Tijdens de airco check controleren we de airco op een aantal punten. We gaan na of alle onderdelen nog goed werken en kijken of de auto airco moet worden bijgevuld. We controleren ook de compressor van het aircosysteem op verstoppingen en lekkages.

Gratis airco check bij reparatie of airco servicebeurt

De airco check is gratis als blijkt dat reparatie nodig is of wanneer je daarna alsnog kiest voor een airco servicebeurt. Het is dus altijd slim een airco check te laten uitvoeren! Een regelmatige airco check (eens per jaar) voorkomt vrijwel altijd dat de airco op een onverwacht en ongelegen moment stuk gaat. Als je in de zomer in Spanje rijdt bijvoorbeeld.

Airco servicebeurt / preventief onderhoud airco

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat de auto airco kapot gaat en moet worden gerepareerd is het mogelijk om bij Airco2Go een airco servicebeurt te laten uitvoeren. Het beste onderhoud voor de airco in je auto!

Dit doen we tijdens zo’n all-in airco onderhoudsbeurt:

 • Compressor olie verversen en bijvullen
 • Onderhoudsrapport opstellen
 • Gratis autogeurtje

Indien gewenst kunnen we ook een speciale ozon geurbehandeling uitvoeren.

Klaar terwijl je wacht

Zowel de preventieve onderhoudsbeurt van je airco als de airco check duren zo’n 30 minuten. Je kunt er bij op wachten terwijl je een kop koffie drinkt.

Airco reparatie, wat is er stuk

Een kapotte auto airco kan allerlei oorzaken hebben. Hierna vertellen we er een paar.

De compressor kan kapot zijn. Een defecte compressor kan lekkage veroorzaken maar ook rare geluiden maken en onvoldoende koeling geven. Meestal is een storingscode te zien in de aircoregelaar.

Oorzaken van een kapotte compressor zijn onder andere:

 • Schade aan lagers als gevolg van slijtage
 • Kapotte riemspanners
 • De compressor-as lekt
 • Te weinig compressorolie
 • Te weinig koudemiddel
 • Vuil of vocht in het aircosysteem

Maakt het aircosysteem rare geluiden? Ook dat kan verschillende oorzaken hebben. Montagebeugels en bevestigingspunten kunnen stuk zijn. Er is dan een scheur of een breuk. Er kan ook sprake zijn van loszittende bouten en moeren die door trillingen geluiden veroorzaken.

Slangen en leidingen kunnen lek zijn waardoor koudemiddel in het interieur van de auto terecht komt. Aandrijfriemen, spanrollen en riemspanners kunnen ook problemen veroorzaken.

Airco reparatie auto voorkomen

Door te kiezen voor regulier airco onderhoud in de vorm van een servicebeurt en/of airco check kan je in veel gevallen een (dure) airco reparatie voorkomen. Mocht blijken dat tijdens de airco check een reparatie aan het airco systeem auto nodig is, dan hoef je de airco controle niet te betalen. Mooi toch!

Diensten Airco2Go op een rijtje

De diensten van Airco2Go zijn onder te verdelen in drie categorieën:

 • Jaarlijkse controle (airco check)
 • Preventief onderhoud (airco servicebeurt/geurbehandeling en/of luchtcirculatie reiniging)
 • Airco reparatie

Voor de eerste twee, de jaarlijkse airco check en de servicebeurt, geldt dat je er op kunt wachten én weet wat de kosten zijn. Kijk bij onze huidige prijslijst om te zien wat onze service kost.

Zowel de servicebeurt als de airco check duurt een half uurtje.

Geurbehandeling en luchtcirculatie reiniging

Wil je bij de servicebeurt ook de speciale geurbehandeling? Dan duurt het in totaal geen 30 maar 40 minuten.

Als je kiest voor de luchtcirculatie reiniging dan duurt dat ongeveer 45 minuten. Bij deze service hoort een grondige reiniging van de airco met Biopure Steraline, desinfectie en je krijgt een lekker, gratis autogeurtje.

Offerte op maat voor airco reparatie

Voor een reparatie van een airco kunnen we uiteraard geen vast tarief rekenen. We stellen eerst een diagnose waarna je een offerte op maat van ons krijgt. Je komt nooit voor verrassingen te staan want we laten je vooraf precies weten wat de te verwachten kosten zijn.

Afspraak maken met Airco2Go in Rotterdam

Is de airco stuk, wil je gebruik maken van onze service, een airco check laten uitvoeren en af van vieze geurtjes in de auto? Maak een afspraak!

Dat kan online maar je kunt ook langskomen om een afspraak te maken. De koffie staat klaar.

Altijd een heldere, duidelijke offerte vooraf. Kies je voor een airco check en wil je later toch een onderhoudsbeurt laten uitvoeren of is reparatie nodig? Je hoeft dan niets te betalen voor de airco check.

Wat hebben wij van te voren nodig voor een airco reparatie?

Stuur bij de offerte aanvraag of contactformulier het kenteken van de auto mee. Dan kunnen wij een betere inschatting van de kosten maken.

Airco reparatie in Rotterdam

Is de airconditioning in je auto toe aan een reparatie? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Stuur je offerte aanvraag of andere vraag via het contactformulier of kom langs in onze airco vestiging in Rotterdam.

Airco prijslijst

Geen verrassingen achteraf! Bekijk onze scherpe prijzen en wat er per service inbegrepen zit.

Bekijk Prijslijst

Onze Airco diensten

Hieronder een overzicht van onze auto airco diensten

Boek direct een afspraak