AIRCO CHECK

VOORKOM HOGE REPARATIE KOSTEN

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Professionele airco service

Klaar terwijl je wacht

Scherpe all-in prijs

Airco check Rotterdam

Elk jaar, of als je weinig rijdt om het jaar, is een airco check een must! De juiste temperatuur in je auto is immers zoveel fijner rijden. En dat niet alleen, het is ook veel gezonder als de airco goed werkt, vooral in verband met de luchtvochtigheid. En houd jij van vieze geurtjes? Nee toch! Daarom kan je beter een airco check laten uitvoeren, zodat je die vieze geurtjes vóór bent. Je airco moet regelmatig worden bijgevuld en ook daarom is jaarlijkse onderhoud heel belangrijk. Airco2Go is je graag van dienst bij airco controle auto. Airco check laten uitvoeren? Maak direct een afspraak!

Vloeistoffen in de airco

Een airco maakt gebruik van vloeistoffen waaronder koudemiddel. Die vloeistoffen kunnen door de jaren heen verdampen of weglekken waardoor de airco niet of niet goed meer werkt. Natuurlijk uiterst vervelend als de airco niet werkt juist als je een flinke rit wilt gaan maken. En nog vervelender: als het warm is buiten! Door te kiezen voor regelmatige, liefst jaarlijkse, airco controle auto ben je dit probleem voor. Bij Airco2Go is airco checken super voordelig! Kijk bij onze prijslijst voor de tarieven airco controleren auto van dit moment.

Met regelmatige airco check besparen op kosten

Een professionele airco check voorkomt vrijwel altijd dat je airco stuk gaat. En daarmee bespaar je op kosten voor reparatie van je airco. Zo’n reparatie kan namelijk flink in de papieren lopen. Is je airco toch stuk? Airco2Go in Rotterdam repareert je airco tegen scherpe tarieven. Voorkomen is echter beter dan genezen dus wij raden je aan je airco jaarlijks te laten controleren. Het kost maar een paar tientjes en je kunt er op wachten. Handig toch!

Merk je dat je airco niet meer zo koel wordt als voorheen? Dan is het aan te raden om de auto airco installatie te laten controleren. Wij voeren een professionele en uitgebreide airco check uit zodat je hoge reparatiekosten kunt voorkomen. Ook kunnen wij de airco bijvullen en de airco reinigen.

Waarom een airco check?

Het is belangrijk dat je de airco van je auto jaarlijks laat controleren. Zowel voor het optimaal functioneren van de airconditioning als voor je eigen veiligheid, is het verstandig de airco professioneel te laten onderhouden. Ruik je vieze geurtjes of koelt de airco niet meer goed? Dan is het belangrijk om contact op te nemen. Als je de airconditioning niet tijdig laat bijvullen of reinigen is de kans groot dat de airco defect raakt en je deze moet laten repareren.

Wanneer airco controle

Zoals we hiervoor al aangaven is een jaarlijkse (soms tweejaarlijkse) airco check een must. Dit noemen we dan preventief onderhoud. Daar kies je voor als je airco het gewoon goed doet en je zeker wilt weten dat ie het volgende week/maand ook nog doet.

Heb je klachten over je airco? Maak dan meteen een afspraak voor onze airco controle.

  • Als je vieze geurtjes ruikt in de auto
  • Als de airco onvoldoende koude lucht geeft
  • Als de airco helemaal geen koude lucht geeft
  • Als je airco rare geluiden maakt

Hoe vaak moet mijn airco gecontroleerd worden?

Wij adviseren om iedere twee jaar een airco check te laten uitvoeren. Hiermee voorkom je dat de airco niet goed meer koelt, of dat er vieze geurtjes ontstaan.

Zomer en winter

Een airco in de auto geeft koele lucht af zodat je als het buiten warm is, niet oververhit raakt tijdens je reis. Logisch dat je dus vooral in de zomer zeker wilt weten dat je airco goed werkt. Maar wist je dat een goed werkende airco ook in de winter belangrijk is? Je gaat er namelijk je beslagen ruiten mee te lijf. Een goed werkende airco heeft die beslagen ramen in een mum van tijd helder en dat is natuurlijk wel zo prettig. En je rijdt natuurlijk een stuk veiliger met goed zicht. Laat daarom je airco checken, liefst elk jaar.

Airco check bij Airco2Go

Als je bij ons je airco laat controleren dan voeren we een aantal controlepunten uit. Natuurlijk kijken we of de airco moet worden bijgevuld. We doen echter meer, zo kijken we ook of alle onderdelen van de airco nog goed werken. De compressor van het aircosysteem word bijvoorbeeld gecontroleerd op verstoppingen en lekkages.

Wat voeren wij uit bij een Airco check?

Wanneer je een airco check uit laat voeren weet je niet alleen of bijvullen noodzakelijk is, maar ook of de andere onderdelen van de airco nog voldoende functioneren. Denk hierbij aan de compressor van het airco systeem. Het kan ook zo zijn dat u last heeft van nare geurtjes of een muffe lucht uit de airco. In dit geval is airco service noodzakelijk. Tijdens dit onderhoud aan de airco van de auto wordt o.a. de verdamper grondig gereinigd waardoor schimmels en bacteriën minder kans hebben om te groeien. Na deze zogenaamde opfrisbeurt zijn de vervelende geurtjes verleden tijd en het airco systeem bijgevuld.

Blijkt bij de airco check dat uw aircosysteem nog goed werkt, dan kunt u alsnog kiezen voor een airco service beurt en dan betaald u alleen de airco service in plaats van de airco check.

Diensten Airco2Go Rotterdam

Hieronder zetten we onze diensten voor airco controleren auto nog even op een rijtje. Kijk in de prijslijst voor de op dit moment geldende tarieven:

  • Airco checken: Klaar terwijl je wacht (20-30 minuten). We voeren een grondige airco controle uit waarmee je vieze geurtjes en storingen aan de airco voorkomt. Liefst jaarlijks
  • Airco geurbehandeling: Klaar terwijl je wacht (20 minuten). We voeren een prebiotische reiniging uit met positieve bacteriën. Vieze geurtjes zijn verdwenen en inclusief gratis autogeurtje. De airco geurbehandeling help alleen in combinatie met een airco service beurt.
  • Ozon behandeling: Je mag er op wachten (30-45 minuten). Grondige reiniging van de airco met Biopure Steraline, desinfectie en met gratis autogeurtje
  • Airco reparatie. We stellen eerst een diagnose waarna we in overleg afspreken wat de kosten van reparatie zijn. Wij werken zowel met gereviseerde en nieuwe onderdelen.

Een afspraak maken met Airco2Go

Wil je een airco check laten uitvoeren? Doet je airco het niet goed of heb je last van vieze geurtjes in de auto? Maak gewoon een afspraak bij Airco2Go in Rotterdam en je airco werkt in een mum van tijd weer als vanouds. Je kunt er in de meeste gevallen even op wachten en de koffie staat natuurlijk klaar.

Als we een airco check uitvoeren en er is onverhoopt service nodig, dan krijg je een gratis airco check want die rekenen we dan niet. Je betaalt dan alleen voor de service beurt of eventueel de benodigde reparatie. Altijd in overleg! Bel meteen of maak online een afspraak.

Airco laten controleren in Rotterdam

Is de airco in je auto toe aan een airconditioning controle? Maak dan een afspraak bij onze vestiging in Rotterdam.

Airco prijslijst

Geen verrassingen achteraf! Bekijk onze scherpe prijzen en wat er per service inbegrepen zit.

Bekijk Prijslijst

Onze Airco diensten

Hieronder een overzicht van onze auto airco diensten

Boek direct een afspraak